11 redenen waarom je Islamabad moet bezoeken

islamabad
Kalm, rustig, vredig en vooral groen. De schoonheid van Islamabad, de hoofdstad van Pakistan. Het gebied is er rustig en er is geen druk verkeer. Hierdoor doe je alles op jouw gemak. Elke seconde is het waard om op verkenning te gaan.  Een reis naar Pakistan zonder Islamabad te bezoeken, kan niet.

Lees de 11 redenen waarom je Islamabad nou moet bezoeken!

islamabad-moskeeHet is de thuisbasis van de Shah Faisal-moskee
De Shah Faisal-moskee heeft een speciale plaats in de moslimgemeenschap van Pakistan vanwege de band met Saoedi-Arabië. Het biedt plaats aan meer dan 100.000 gelovigen in de grote hal en op de binnenplaats. Naast zijn religieuze betekenis is de moskee beroemd om zijn architectuur. Het gebouw bootst een woestijntent na en bevindt zich tussen vier potloodachtige minaretten. Een rondleiding door de moskee is meestal een belangrijk onderdeel van de reisroute van toeristen die Islamabad bezoeken.

regering-islamabadHet is de veiligste grote stad van Pakistan
Omdat Islamabad de zetel is van de regering in Pakistan, is de stad standaard een brandpunt van uitstekende beveiliging en ordehandhaving. De fysieke omvang van de hoofdstad (ongeveer 906 km2) maakt het eenvoudiger om de veiligheid voor burgers en toeristen te controleren en te reguleren. Je hoeft nauwelijks als je middernacht op straat gaat, want de beveiliging is in heel de stad. Handig!

musea-islamabadMusea
Voor geschiedenis en natuurliefhebbers is de stad de thuisbasis van een aantal musea. De musea vertelt de geschiedenis van de stad door de eeuwen heen. Het is ongelofelijk om te zien. Het Lok Virsa Museum toont de cultuur van Pakistan en het Golra Sharif Heritage Museum vertelt het verhaal van de spoorwegen in het land.

wandelpaden-islamabadDe wandelpaden
Een goed aangelegde weg slingert zich rond de Margalla Hills in Islamabad en leidt naar schilderachtige plaatsen zoals Daman-e-Koh en Pir Sohawa.  De paden 1-2 duren ongeveer twee uur om de top te bereiken; Trail 3 is voor diegenen die een uitdagende wandeling willen maken; Parcours 5 is de gemakkelijkste, zij het de langste; en Trail 6 is het meest recent ontdekte pad naar de top. Welke probeer jij uit?

monal-islamabadUit eten

Islamabad biedt de meeste van de belangrijkste keukens in de in de regio. Continentaal, Chinees, Amerikaans, Engels, Italiaans en Pakistaans eten zijn overal verkrijgbaar. Van high-end restaurants tot kleine kraampjes met eten, de stad heeft voor elk wat wils en laat bezoekers geen honger lijden vanwege gebrek aan variatie.

Het Monal Restaurant verdient een speciale vermelding, zowel vanwege de uitgebreide menu als de ideale locatie. Het Monal ligt op 30 minuten rijden van het centrum van Islamabad en Pir Sohawa in de heuvels van Margalla. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de stad tijdens een heerlijke maaltijd.

shopping-islamabadBoodschappen doen
Of je nu op zoek bent naar uitspatting van luxueuze lokale en buitenlandse merken of op zoek bent naar culturele voorwerpen en handwerk om mee naar huis te nemen, je vindt het allemaal in Islamabad. Naast Centaurus Mall en Safa Gold Mall kun je op verschillende markten in de stad iets naar wens vinden. De F-6 Markaz en het pittoreske dorpje Saidpur zijn vooral populair vanwege de kwaliteitssouvenirs.

Het is goed gepland en gestructureerd
Islamabad werd gebouwd in de jaren 1960 volgens een roosterplan. De sectoren van de stad zijn systematisch georganiseerd, waarbij elke sector zijn eigen markaz of handelscentrum heeft, goed gescheiden van de woonwijken. Je hoeft geen beroep te doen op Google Maps of andere navigatiesystemen om de weg te vinden, dankzij de goed geplaatste uithangborden bij bijna elke verkeersknoop en de algemene methodische inrichting van alle sectoren.

spring-in-islamabadDe tuinen en parken
De stad zit vol met groene gordels en overvloedige bomen. Er zij heel wat parken die open zijn voor toeristen en lokale bewoners. Het Fatima Jinnah Park is een hele bekende! Voor degenen die geïnteresseerd zijn in bloementuinen, de Rose en Jasmine Garden heeft niet alleen meer dan 250 verschillende soorten rozen en jasmijn, maar organiseert ook jaarlijkse bloemententoonstellingen. Dat klinkt leuk!


Het is de basis voor omliggende steden

Bezoekers die van plan zijn om naar de beroemde noordelijke gebieden van Pakistan te reizen, maken bijna al tijd een tussenstop in Islamabad om hun reis te verbreken. Naast de toegangspoort tot het prachtige noorden, ligt de stad dicht bij historische bezienswaardigheden zoals Taxila, de thuisbasis van een aantal vroegere beschavingen en vermoedelijk een van de eerste universiteiten ter wereld. De Gurdwara Panja Sahib, een heilige plaats voor Sikhs, ligt in Hasan Abdal, op ongeveer 40 km van Islamabad.

autumn-islamabad Het is gastheer voor alle vier de seizoenen
Niet alle steden in Pakistan hebben het geluk getuige te zijn van de overgang van seizoenen, waarbij zomer en winter het grootste deel van het land het hele jaar door domineren. Islamabad, aan de andere kant, is gastheer voor brandende zomers, zwoele bronnen, mooie herfst en koude winters, samen met een maand of twee van moessonregens. Toeristen plannen hun bezoek aan de stad meestal in de zachtere seizoenen.

Door | 2018-01-26T17:34:12+00:00 januari 26th, 2018|Geen onderdeel van een categorie|

Geef een reactie