De 10 schoonheden van Oost-Anatolië

oost anatolie turkije

1. Nemrutmeer, Bitlis


De Nemrut meer, is s ’werelds tweede grootste en de grootste krater meer in Turkije. De naam komt van de koning van Babil die 2100 voor Christus heeft geleefd. Na de vierde ontploffing van de Nemrutberg die 3050 meter hoog is, is de meer ontstaan. De krater die 650 meter diep is, bestaat uit 5 verschillende meren. De Nemrutmeer in de vorm van een halve maan is 2442 meter boven het zeeniveau.

2. Girlevik waterval, Erzincan


Girlevik is met haar schoonheid, haar waterval en groene natuur een beroemd en mooi picknick plek. Met andere woorden de hemel van die omgeving.

3. Zwemmende eilanden, Bingöl


De zwemmende eilanden zijn door de inwoners van Bingöl ontdekt en het is ontstaan door verschillende natuuromstandigheden. Er groeien planten en kleine bomen op de eilanden. De eilanden verplaatsen zich door de wind of door de stromingen van het water. Een bijzondere plek.

4. Ani ruïnes, Kars


Ani is een plek in het centrum van Kars. Tussen 961-1045 was dit de hoofdstad van de Pakraduni Armeense dynastie. Ook bevinden er verschillende Islamitische bouwkunsten van de 11. en 12. eeuw.

5. Ishak Pasja paleis, Ağrı


Het paleis is gemaakt op de hellingen van een berg. Het is gemaakt in de tijd van Ottomaanse Rijk. Het is een groot monument die in de 18de eeuw een duidelijk en exclusief voorbeeld is van de macht van de Rijk.

6. Adamarkerk, Van


De Adamareiland is de grootste eiland van de Vanmeer. Het eiland staat bekend om zijn kerk. Het is in de jaren 900 gemaakt door Koning Gagik. De kerk staat bekend om de verschillende teksten van de Oude en Nieuwe Testament die verwerkt zijn in de kerk.

7. Harputkasteel, Elazığ


Het kasteel is een bouwkunst die door de Urartu’s gemaakt is. Het kasteel bestaat uit twee delen. De binnen- en buiten- kasteel. Er wordt gezegd dat er tijdens het maken van muren geen water, maar melk is gebruikt. En hierdoor wordt het ook weleens Melkkasteel genoemd. De melk werd gebruikt doordat er in die tijd een watersnood was.

8. Twee minaretten school, Erzurum


Een historisch constructie die is gemaakt door de dochter van de Seltsjoek Sultan I. Alaeddin Keykubad. Het is gemaakt in het jaar 1253 en is één van de grootste meesterwerken in Anatolië.

9. Ahlat begraafplaats, Bitlis


Deze begraafplaats is speciaal gemaakt voor de martelaars van het Malazgirtoorlog. Er zijn verschillende motieven gezet op de grafstenen. De hoogte van de stenen hangen af van de sociale status. Hierdoor zijn sommige grafstenen 1 meter hoog e andere 4 à 5 meter hoog.

10. Ararat berg, Ağrı


Dit is de hoogste berg van Turkije. Op de top staat er in alle seizoenen sneeuw. Het is tevens een vulkanisch gebergte. Dit is bijzonder, want in vergelijking met andere vulkanen is het hoogteverschil tussen de top en zijn omgeving zeer groot.

Door | 2017-08-20T15:28:47+00:00 augustus 20th, 2017|Geen onderdeel van een categorie|

Geef een reactie