Dingen die je moeten weten over een vakantie naar Marokko

rabat marokko

We kennen het allemaal: MAROKKO! Een heel mooi land dat ideaal is voor een strandvakantie, maar waar je ook kan genieten van het uitzicht en het landschap. In Marokko is erg veel te doen en zeker erg veel te zien. We hebben onze top 3 genoteerd die je zeker niet mag missen. Er is wel een klein probleempje. In Marokko gaan bepaalde dingen op een andere manier. Lees snel verder!

Onze top 3 bezienswaardigheden Marokko

Als eerste kiezen wij voor Casablanca. Een hele mooie stad dat volstaat met witte huizen en gebouwen. De stad staat erg bekend om zijn moskee. De moskee genaamd Hassan II staat daar. Een moskee die er ongelofelijk mooi uitziet en ook nog eens een oogverblindend uitzicht heeft. Namelijk uitzicht over de Atlantische Oceaan. De moskee is al erg oud en is erg bekend! Ook jij moet het zien. Vergeet ook niet langs de haven te gaan. De schepen, de mensen en de sfeer kan je nergens anders vinden.

As tweede kiezen we voor de stad Marrakech. Deze stad is net zo mooi als Casablanca. De stad staat ook wel bekend als de rode stad. De stad is prachtig om te zien doordat het zo oud is. In Marrakech staat een erg leuke sfeer. Op straat zie je straatartiesten, mensen, heel veel eettentjes en marktjes. De mensen brengen de dag door op straat. er is altijd wel iets te doen! Laten we de architectuur in dit plaatje niet vergeten. Ga op pad en ontdek Koutoubia en Bahia Palace. Je gelooft je ogen niet!

Als derde kiezen we de Atlasgebergte. Ben je erg sportief dan is dit speciaal voor jou! Wintersporten, fietsen, klimmen en nog veel meer kan je doen op de Atlasgebergte. Het uitzicht is ook hier erg speciaal. Bezoek de bergen Toubkal en Oukaimeden. Er is wel een overeenkomst tussen de drie plekken. De mensen zijn in heel Marokko vriendelijk en gastvrij!

Het vervoer in Marokko
Nu we het over bezienswaardigheden hebben, is er een probleempje. Hoe kom je nou op die plekken. Wij zullen het kort uitleggen.
– je kan reizen me de trein. Tijdens een rit kan je genieten van het uitzicht en de rust die je ziet. Het valt wel op dat de treinen niet zo populair zijn als als bij ons. Het is wel mogelijk om gebruik te maken van slaapruimtes in de treinen!

– Ook kan je reizen met de bus. Ook in Marokko zijn bussen erg populair. Een bekend bedrijf is Supratours! Ze richten zich vooral op de dorpen en steden waar geen treinen zijn. Er is wel een nadeel het kan er erg koud zijn, neem dus altijd een vestje of een trui mee!

– Natuurlijk kan je ook kiezen voor een auto. De auto´s kan je huren in Marokko. Zelf mooie plekken ontdekken blijft natuurlijk het leukst. Ook hier is er een nadeel. De wegen zijn niet zo goed als dat we gewend zijn. Op bepaalde plekken is het erg lastig om met een auto te rijden. Houdt daar rekening mee. Ook is het huren van een auto best prijzig. De prijzen beginnen al bij 50 euro per dag.

Geld
De betaalmiddelen:
In Marokko wordt er betaalt met de dirham. Het geld bestaat uit munten en bankbiljetten. Het is wel handiger om munten op zak te hebben, omdat veel plaatsen geen wisselgeld hebben. Ook wordt er gebruik gemaakt van creditcards. Dat gebeurd wel op hogere plekken zoals hotel en dure restaurants.

Pinnen
In Marokko is het mogelijk om te pinnen met je eigen betaalpas. Het is wel belangrijk dat je je pasje om wereldstand zet zodat er geen problemen ontstaan. Er zit wel een maximale grens op en dat is al bij 500,-. Ook wordt er per transactie geld in rekening gebracht. Let er op dat er niet overal pinautomaten zijn. Vooral in kleine dorpen kan je er nauwelijks een tegen komen. Het is op sommige plekken mogelijk om te betalen met je eigen valuta. We vinden dit alleen niet zo verstandig omdat de koersen erg verschillen.

De gewoontes
Fooi, fooi en nog eens fooi. Fooi geven is erg normaal in Marokko. het wordt ook van je verwacht. In ons land is het ook normaal, maar het moet niet! De personen die iets voor je doen, beloon je met fooi. Ook is het erg normaal om bedragen af te dingen. Iets wat bij ons alleen op de markt kan.

Een kleine tip: laat de verkoper merken dat je het te duur vind en dat je van de koop afziet. Zodra je wegloopt zullen ze je terug roepen en krijg je het voor een lage prijs mee. Iets wat bijna altijd werkt!

Wij wensen je alvast veel succes en vooral plezier!

Door | 2017-12-17T15:52:33+00:00 december 17th, 2017|Geen onderdeel van een categorie|

Geef een reactie