Leven in het buitenland: Delhi

leven in delhi

De uitdrukking ‘het is een kleine wereld’ past nu beter dan ooit. Het is makkkelikjker om de stap te maken om naar een ander land te gaan. De mobiele maatschappij waarin we leven biedt voortdurend meer flexibiliteit en zorgt voor wereldwijde bindingen. Vandaag kijken we naar Delhi.

Delhi is één van de oudste steden in de wereld, de stad werd bewoond sinds de 6e eeuw voor Christus. De stad biedt een rijke mix van culturen, geschiedenis en moderne vooruitgang. Delhi heeft lang gediend als hoofdstad voor verschillende koninkrijken. Vanaf de eerste dagen is de stad een belangrijk cultureel, politiek en economisch centrum. De status van de stad heeft er ook voor gezorgd dat de stad zich herbouwd heeft.

Modern Delhi is een uitgestrekt metropool die bestaat uit een cluster van talrijke steden. Delhi is het grootste commerciële centrum in Noord-India en de belangrijkste hub voor technologie, telecommunicatie, gastvrijheid, bankwezen, media en toerisme. Delhi is tevens een belangrijk productiecentrum met elektronica, huishoudelijke textiel, lederwaren, farmaceutische en huishoudelijke benodigdheden – eigenlijk alle belangrijke industrieën.

Met haar bekwaam personeel en lage kosten is Delhi een aangename locatie voor internationale bedrijven. Tot voor kort heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Delhi als de meest vervuilde stad gekozen in de wereld. Veranderingen in het overheidsbeleid hebben geleid tot wat schoner lucht en de stad is nu de elfste slechtste ter wereld. De luchtkwaliteit wordt drastisch beïnvloed door auto- en fabrieksemissies en veroorzaakt meer dan 10.000 sterfgevallen per jaar.

De bevolking van Delhi is meer dan 17 miljoen en is een van de snelst groeiende steden in India. Veel van de groei wordt toegeschreven aan migratie en een hoge geboortecijfer. Op een gegeven moment was immigratie naar Delhi vrij hoog. In de afgelopen jaren is de migratie door de EU en de VS burgers aanzienlijk gedaald en zelfs gedaald door de bovengenoemde vervuiling en een vrij hoog misdrijfcijfer. Delhi biedt echter een vrij groot aantal migranten uit Afrika, Afghanistan, China, Oekraïne, Japan en Zuid-Korea.

Rondrijden in Delhi

Delhi heeft een goed ontwikkeld massatransportsysteem. Bussen zijn het populairst en zorgen voor 60% van de totale vraag van de stad. De treinen zijn ook altijd druk en ook is het zo dat de eerste coupé van elke trein is voorbehouden aan vrouwen. Delhi is ook een belangrijke hub van het Indiase spoornetwerk en dient als hoofdkantoor van de Noordelijke Spoorweg.

Kosten van levensonderhoud

De lage kosten van levensonderhoud hebben een belangrijke rol gespeeld in zowel de beroep op internationale bedrijven als op immigratie. De prijzen in Delhi zijn 63% lager dan in Londen en 59% lager dan in Berlijn.

Voorbeeldprijzen (Prijzen zijn in euro niet INR):

Maaltijden casual of Fastfood restaurant:  €3,39
Melk: €2,41
Brood: €0,32
Rijst: €0,34
Dozijn eieren: €0,84
One-way lokale transportpas €12,21
Basis maandelijkse voorzieningen €52,16

1 slaapkamer appartement in het stadscentrum  €216,00
3 slaapkamers appartement in het stadscentrum €559,00
1 slaapkamer appartement buiten het centrum  €130,00
3 slaapkamers appartement buiten het centrum €320,00

Gemiddelde maandelijkse netto salaris  €581,00

Banken in Delhi

Banken in Delhi zijn vrij eenvoudig. Als een belangrijke commerciële en politieke hub heeft Delhi een groot aantal nationale en internationale banken. De grootste Indiase banken in Delhi zijn HDFC Bank, State Bank of India, ICICI Bank Limited, Axis Bank, Kotak Mahindra Bank, IndusInd Bank, Bank of Baroda en Yes Bank.

Om een account te openen is het nodig om een account openingsformulier in te vullen. Verschillende formulieren worden doorgaans gebruikt voor een spaar- of een huidige account. Veel banken bieden digitale formulieren aan die u kunt downloaden. De bank zal ook documenten nodig hebben die identiteit en verblijf aantonen.
Aanvaardbare formulieren omvatten:

Paspoort

Rijbewijzen

PAN-kaart

Ration Card

De bankkosten kunnen sterk variëren. India is de leider van de wereld in termen van ontvangstbewijzen. De overboekingskosten die door de banken van India worden betaald, zijn vrij hoog.

Door | 2017-11-06T15:34:21+00:00 oktober 15th, 2017|Geen onderdeel van een categorie|

Geef een reactie