Leven in het buitenland: Rome

Rome heeft een welverdiende reputatie als één van de vakantiebestemmingen ter wereld. Weinig plaatsen hebben een rijke geschiedenis van cultuur, architectuur, kunst en eten, zoals Rome.

Enkele tips voor bezoekers die voor het eerst gaan

Leer een beetje Italiaans. Italië scoort in Engels heel laag van alle Europese landen. Je zult vast wel Engelssprekende mensen tegenkomen op grote historische plekken, grote hotels en toeristische restaurants, maar niet bij kleinere plaatsen.

Proef Italiaans eten. Het concept van ‘Italiaans eten’ bestaat alleen buiten Italië. De Italiaanse keuken is één van de gevarieerde keukens ter wereld. Het beste wat je kan doen is om te zoeken naar plaatsen die de lokale bevolking tegemoetkomen en de grotere restaurants vermijden. Doe ook geen Parmezaanse kaas op zeevruchtenpasta, aangezien dit als een grote belediging wordt beschouwd.

Probeer niet vast te houden aan een stevig programma. Bedrijven in Rome, inclusief restaurants, zijn berucht om te sluiten op eigenaardige tijden. Rondleidingen starten standaard laat; de roosters van het openbaar vervoer zijn geen feiten. Het maken en proberen vast te houden aan een strikt schema zal je alleen frustreren.

Geef jezelf genoeg tijd om de stad te ervaren. Rome staat heel hoog op de lijst van ‘must see’. Probeer niet veel te doen in een korte tijd. Tenzij u een uitgebreide vakantie gaat nemen. Het goede nieuws is dat de iconische attracties van Rome duizenden jaren hebben gestaan, zodat ze op jouw onvermijdelijke terugkeer zullen wachten.

Restaurant suggesties

Uit de duizenden restaurants waar je uit kan kiezen, is het bijna onmogelijk om een keuze te maken. Alyssa Shelasky van Condé Nast maakt suggesties voor vakantiegangers en bezoekers. Haar suggesties en aanbevelingen zijn meestal ter plaatse.

Hier zijn enkele van haar toprestaurants tips:

Osteria Bonelli
Dit restaurant is in Torpignattara en het meest decoratieve is de papieren tafellaken. Het eten is ongelooflijk goedkoop en ongelooflijk goed. Verwacht hier niet dat iemand Engels spreekt of voor het krijtbordmenu geen Engelse zinnen heeft.

Capo Boi
Capo Boi ligt aan het andere uiteinde van het spectrum. Het restaurant is gespecialiseerd in visgerechten en is een favoriet bezoekplek voor speciale gelegenheden. De omgeving en inrichting zijn elegant en speciaal. Terwijl Capo Boi niet goedkoop is, is het eten en ervaring de moeite waard.

Pizza
De meeste mensen kunnen de pizza niet vermijden tijdens een vakantie in Rome. Farine la Pizza wordt beheerd door een echtgenoot en een vrouwelijke team en heeft de beste pizza in Rome. Het echtpaar bereidt elke nacht zeven soorten pizza uit en u kunt geen speciale bestellingen maken. Dus de enige beslissing die je moet nemen is welk van de zeven en of je bier of wijn wilt.

Accommodatie Rome

Je kan er voor kiezen om een fortuin uit te geven aan hotels in Rome of goedkope accommodaties vinden op sites zoals AirBnb of Owner Direct.

De sleutel tot het vinden van een perfect plek om te verblijven is het kiezen van een hotel of een appartement op basis van uw interesses en wat u van plan bent te doen in de stad.

Station Termini
Als je Rome gemakkelijk wilt verkennen, wordt het station Termini aanbevolen. Dit is de centrale transporthub van Rome. Het gebied is vol met hotels, variërend van 5-sterren luxe hotels tot goedkope hostels.

Prati Hotel district
Als je interesses liggen bij de oude stad van Rome en het Vaticaan, is de beste verblijfplaats de Prati Hotel district. Het aantal hotels en andere accommodaties in dit gebied is weinig. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is het slim om van te voren plannen.

Exclusieve buurten
Als je Rome wilt in luxe en stijl wilt ervaren, kan je het beste accommodaties in Villa Borghese of in het Via Veneto- gebied boeken.

Centro Storico
Het historische centrum en de omliggende gebieden zijn het beste voor een romantische ontsnapping en voor een ‘typische’ Romeinse vakantie.

Tridente
Dit gebied is het beste als jouw idee van een vakantie shoppen betekend. In dit gebied vind je chique boetieks, designerwinkels en bars en restaurant met internationale thema’s. De meeste hotels in de omgeving zijn in de buurt van luxe of ultra-luxe boetiekjes.

Monti en de Celian Hill
De beste plek voor trendy-mensen. De oude rode lichtwijk is erg trendy en hip met veel unieke boetieks, bars en restaurants.

Trastevere
Als jouw idee van een perfecte vakantie veel nachtleven is, is dit het perfecte gebied voor jou. Er kan tevens leuk gewandeld worden, waar je mooie foto’s kan maken.

Door | 2017-11-06T15:58:35+00:00 november 14th, 2017|Geen onderdeel van een categorie|

Geef een reactie