Veelgestelde vragen 2017-06-24T20:27:31+00:00

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld sturen

De tarieven zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals onder meer de omvang van het geldbedrag, de locatie van verzenden en de locatie van ontvangen. Voor meer informatie over de tarieven voor het verzenden van geld naar het buitenland kunt u een kijkje nemen op de webpagina Tarieven.
U kunt heel eenvoudig geld versturen door gebruik te maken van internet. Doet u dit toch liever via een agent? Er zijn meer dan 300 agentschappen in Nederland te vinden. U kunt via de website de dichtstbijzijnde locatie vinden.
Het is mogelijk om grotere bedragen te sturen. De landen hanteren eigen voorwaarden wanneer het gaat om maximale geldbedragen voor zowel het versturen als het ontvangen. In de meeste gevallen ligt dit limiet rond de € 7.000,-.
De toeslagen die worden berekend kunnen via de bank worden betaald. Het is ook mogelijk om deze kosten contact te voldoen wanneer u naar een agentschap van Hawale gaat. Het is aan te raden om contact op te nemen met de agentschap die u wilt bezoeken om de betaalmogelijkheden te checken.
Wanneer het verzenden van het geldbedrag is voltooid, dan kan de ontvanger in de meeste gevallen binnen enkele minuten tijd al over het bedrag beschikken. Hierbij is het niet relevant welke betaaloptie er is gebruikt. Wel is het zo dat de snelheid van verwerking mede afhankelijk is van de eventueel geldende regelgeving en de openingstijden van de betreffende agentschap.
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Het is zo dat het altijd aan u als verzender van het geldbedrag is om een munteenheid te kiezen wanneer het land toestemt in het ontvangen van bedragen in verschillende munteenheden.

In bepaalde gevallen kunt u slechts in een enkele valuta betalen en in bepaalde gevallen heeft u de keuze uit meerdere munteenheden. Dit is per land verschillend. Uiteraard kunt u bij de agent van Hawale meer informatie opvragen over de mogelijkheden voor uw betreffende transactie.

Er zijn landen die slechts één munteenheid accepteren. Wanneer er meerdere munteenheden zijn toegestaan, dan kunt u hier meer informatie over krijgen van uw agent.
Op de eerste plaats is het aan u om ervoor te zorgen dat de ontvanger beschikt over de juiste referentie, dan wel het bevestigingsnummer. Het kan nuttig zijn om te controleren of u bij het verzenden van het bedrag de naam heeft opgegeven die exact overeenkomt het de naam op het identiteitsbewijs van de ontvanger. Uiteraard moet de ontvanger een geldig legitimatiebewijs met foto kunnen overleggen. Tot slot is het zo dat de voorwaarden voor het ontvangen van geldbedragen per land verschillend zijn. U kunt vanzelfsprekend altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over de procedures en de benodigde processen voor het verzenden en ontvangen van gelden.

Veelgestelde vragen over geld ontvangen

Om een bedrag te kunnen ontvangen heeft u op de eerste plaats een legitimatiebewijs met foto nodig. Het is belangrijk dat de naam op dit bewijs exact overeenkomt met de naam die is opgegeven door de verzender van het geldbedrag. Daarnaast heeft u het referentienummer nodig. Deze ontvangt u van de verzender van het geldbedrag. Tot slot is het belangrijk om te weten dat de voorwaarden voor het ontvangen van geldbedragen per land verschillen. U kunt hier meer informatie over opvragen bij de dichtstbijzijnde agentschap van Hawale.

Er zijn in Nederland meer dan 300 agenten te vinden. U kunt via de website meer informatie vinden over de agentschap die het dichtst bij uw locatie gevestigd is.
De persoon die het geldbedrag aan u verstuurt krijgt een referentienummer dat aan de betreffende transactie is verbonden. Dit nummer heeft u nodig. Vervolgens brengt u een bezoek aan een Hawale agentschap met dit referentienummer en een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort, een identiteitskaart of een nationaal rijbewijs zijn. U kunt op de Hawale locatie een ontvangstformulier invullen om het bedrag te ontvangen. Vul hierop de naam in zoals deze ook op uw legitimatiebewijs staat. Het behoort tot de mogelijkheden dat u ook uw huidige adres moet kunnen bevestigen. U kunt hier van tevoren naar informeren bij de betreffende agentschap.
In de meeste gevallen kan dit al binnen enkele minuten nadat het bedrag aan u verzonden is. De gebruikte betaaloptie is hierbij niet relevant. Wel kunnen de regelgeving en de openingstijden van de agentschap zorgen voor vertraging.

v.a. €4,50 wereldwijd geld versturen

Snel. Betrouwbaar. Voordelig.

GELD VERSTUREN

in slechts enkele minuten